Categorii

Abonare newsletter

Ce este un rack?

2016-10-08 11:42:20 0 By: Ruk Times Read: 14192
Ce este un rack?

Ce este un rack si la ce ajuta el?

Toti poate am intalnit denumirea de rack pe internet atunci cand am cautat ceva legat de un HDD sau un SSD , ei bine un rack este un dispozitiv , ca o cutie , care ne permite sa introducem in el un HDD sau un SSD si al conecta prin mufa USB la calculator.

Cate tipuri de rack-uri sunt?

Avand in vedere locul lor de instalare , ele pot fi rack-uri extern sau rack interne.

Rack-urile externe , sunt cele mai folosite si mai intalnite , ele permit depozitatea a HDD-urilor sau SSD-urilor si conectarea lor prin port-ul USB , direct la calculator , astfel puteti folosi dispozitivul ca un HDD sau SSD extern.

Rack-urile interne sunt mai putin folosite , ele se instaleaza de obicei in bay-urile de 5.25 inch ele permitand sa conectam HDD-urile sau SSD-urile de 3.5 inch sau 2.5 inch la calculator , in functie de carcarteristicile rack-ului.In aceasta situatie este mult mai usor sa conectam si sa deconectam dispotivele de stocare la desktop , fara a fi nevoie sa desfacem tot desktop-ul pentru asa ceva.

Tipuri de dispozitive suportate de rack-uri.

Este foarte important de stiut ca rack-urile sunt clasificata in doua categorii , avand in vedere ce tip de dispozitive suporta.
Sunt rack-urile care suporta HDD-urile de 3.5 inch , adica HDD-urile destinate in general desktop-urilor si dispozitivelor de supraveghere video , acestea normal sunt mai mari si unele modele au alimentare separata , iar unele modele vin si cu un ventilator de racire , de aici si nevoie suplimentare de alimentare separata.

Rack-uri care accepta HDD-uri si SSD-uri de 2.5 inch , adica HDD-urile de laptop , acestea sunt mai subtiri si mai mici ca dimensiuni.Acestea sunt cele mai folosite , multi adaptand SSD-urile achizitionate in SSD-uri externe de mare viteza.

De precizat este faptul ca exista rack-uri care accepta dispozitive de 2.5 inch cat si de 3.5 inch.

Conectivitatea rack-urilor cu desktop-urile si laptop-urile noastre.

Rack-urile externe se conecteaza la calculator prin portul USB.Majoritatea rack-urilor vin cu cablu USB inclus care permite transferul imediat de date.Deasemnea rack-urile externe , mai ales cele de 2.5 inch se si alimenteaza prin cablu USB.

Cele doua porturi de USB intalnite sunt USB 2.0 si USB 3.0 , de specificat este ca putem folosi un rack cu port USB 3.0 pe un desktop cu port USB 2.0 dar in acest caz viteza va fi mult mai mic , aproximativ 480 Mbps fata de 5 Gbps pe USB 3.0.Pentru cei pasionati de filme BluRay este recomandat sa alegem un rack USB 3.0.

Deasemenea putem folosi un rack extern pentru a viziona un film pe televizor , folosind portul USB al televizorului.
Rack-urile interne se conecteaza la desktop prin cablu SATA , de obicei SATA III care permite o viteza mai mare fata de portul 3.0 , respectiv de aproape 6 Gbps.

Functii si caracteristici speciale.

Plug 'n' Play aproape toate rack-urile vin cu aceasta functie , respectiv ele sunt gata de a fi folosite imediat fara sa fie nevoie de instalarea unui soft.

Hot Swap , este functia care ne permite sa conectam si sa deconectam HDD-urile fara a fi nevoie de a opri sistemul.Este foarte important sa aflati daca rack-ul ales are aceasta functie , daca nu operatiunea de hot swap pe care doriti sa o faceti s-ar putea sa fie ultima pentru dispozitivul dumneavoastra.

Functie de cripare a datelor.Unele rack-uri vin cu astfel de functie , aceasta ne tine datele in siguranta deplina , iar majoritatea care au aceasta functie vin si cu o tastatura cu 10 butoane care ne permit sa alegem un cod care ne da voie sa accesam informatia din rack.Ideale pentru cei care au informatii foarte importante si personale.

Construtie din aluminiu sau platic , ce ar trebui sa alegem.

Pentru o racirea mai buna este de preferat sa alegem rack-urile cu constructie din aluminiu , acest metal ne permite o aerisire mai buna si mai rapida a dispozitivului din interiorul lui , deasemenea cele din aluminiu sunt si mai scumpe decat cele din plastic , asadar alegerea uneori este si facuta in functie de bugetul pe care il aveti disponibil.

Sper ca am fost de ajutor cu acest articol si pentru cele mai bune preturi acceseaza oferta Cumperi-Orice.RO pentru a iti alege un rack la cel mai bun pret.

Related Posts

Comments

Write Comment

Cumperi Orice - Magazinul tau on-line © 2024

Contactează-ne