Categorii

Abonare newsletter

Routerele wireless cu tehnologie mesh - Iata tot ce trebuie sa stii.

2021-05-13 03:46:11 0 By: Victor Times Read: 2887
Routerele wireless cu tehnologie mesh - Iata tot ce trebuie sa stii.

Routerele wireless cu tehnologie mesh - Iata tot ce trebuie sa stii.


Probabil prima intrebare care iti vine in minte este, daca acest sistem mesh este potrivit pentru tine?


Daca locuiesti intr-un apartement de 2 camere, garsoniera sau suprafata pe care vrei sa o acouperi este de dimensiuni mici si nu implica multi pereti din beton, atunci acest sistem nu este pentru tine.


Nevoile tale vor fi satisfacute mult mai simplu si mai eficient din punct de vedere al costului cu un simplu router wireless.
In schimb daca ai un apartament mai generos, cu multe camere si implicit mai multi pereti, sau locuiesti la o casa cu 1 sau 2 etaje si nevoie ca retea wireless sa acopere o suprafata mai mare, atunci nevoile tale tind catre un sistem mesh.


Care sunt avantajele unui sistem mesh si de ce as vrea sa folosesc un astfel de sistem?


Cel mai mare avantaj pe care il reprezinta sistemele de routere mesh este cel al unei singure retele pe o suprafata mai mare al locuintei sau locului unde vrei sa il utilizezi.
Acest lucru poate fi explicat cel mai bine prin urmatorul exemplu.


Sa presupunem ca ai o suprafata aproximativ a unui apartament cu 3-4 camere sau a unei case cu doua etaje.In cazul asta nu vei gasi cam niciun router wireless care sa iti acopere o suprafata atat de mare cu un singur dispozitiv, mai ales daca esti un utilizator al dispozitivele care folosesc frecventa de 5 Ghz.Atunci ai fi inclinat sa folosesti doua routere pentru a avea acoperirea de care ai nevoie.


Problema cu acest sistem este ca nu vei avea o singura retea in toata zona de acoperire, iar in momentul in care iesi din zona de acoperire a primului router si intri in zona celui de al doilea router vei avea o intrerupere a utilizarii internetului.In plus tot vei avea nevoie de un cablu de internet separat pentru al doilea router, asta inseamna fire in plus in casa, si acesta este un lucru pe care dorim sa il evitam.


In plus dispozitivul tau va avea tendinta de a ramane agatat la primul router la care a fost conectat, astfel chiar daca esti in aria de acouperire mai puternica al router-ului al doilea simtind astfel o scadere in calitatea serviciului de internet, lucru care nu este valabil la sistemele mesh, trecerea de la un nod al retelei la altul fiind automata si lina, fara intreruperi in serviciul de internet.


Un alt avanataj al acestei tehnologii este simplitatea instalarii si dimensionarea unei astfel de retele.


Instalarea se face, indiferent de ce producator alegeti, extrem de simplu si intuitiv.Instructiunile vor fi mai mult decat suficienta pentru a instala o astfel de retea.


Pentru ca am adus vorba despre dimensionarea unei astfel de retele ea se poate face foarte simplu.De obicei pachetele cu astfel de routere vin in combinatie a cate doua sau trei dispozitive, dar sa spunem ca initial ai avut nevoie de 2 routere, poti oricand sa adaugi un al treilea sau al patrulea.In functie de model si producator, unele routere de acest gen pot cuprinde intr-o singura retea pana la 32 de noduri.


Deasemenea este important sa stim ca se pot conecta mai multe dispozitive la acest tip de retea.Unele modele pot suporta chiar si 100 de dispozitive conectate in acelasi timp.
Foarte important de stiut este faptul ca nu toate routerele de acest gen au porturi gigabit, desi toate pot atinge viteze de transfer de peste 1200 Mbps.Foarte important in acest aspect este ca primul router sa fie cu un port gigabit, mai exact prin portul prin care intra cablul de internet, acela sa fie gigabit.


Ca orice lucru si orice tehnologie ea prezinta si anumite dezavantaje, despre care consideram ca este foarte important sa discutam.


As propune sa incepem cu dezantajul cel mai discutat si care din punctul nostru de vedere nu este chair valid.


Acesta este pretul, avand in vedere ca un astfel de sistem porneste cu un pret de aproximativ 199 Lei, este vorba despre sistemul mesh Mercusys Halo S12, este intradevar dificil sa gasesti o alternativa pentru nevoile acoperite de acest dispozitiv si sa te incadrezi in continuare in acest buget.Nu este mai putin adevat ca sunt si unele sisteme mesh care se apropie de suma de 3000 Lei.


Un dezavantaj major este acela de lipsa de compatibilitate intre tehnologiile producatorilor, riscand ca de multe ori sa nu poti extinde retea cu un router de la alt producator decat cel initial.


Aici este de laudat sistemul celor de la TP-Link, care chiar daca prezinta dezavantajul mai sus mentionat, ei au in portofoliu si routere wireless compatibile cu tehnologia One Mesh de la

TP-Link astfel extinderea retelei se poate face foarte facil.

Pentru a vedea oferta Cumperi-Orice.RO pentru sistemele mesh apasa aici.


Related Posts

Comments

Write Comment

Cumperi Orice - Magazinul tau on-line © 2024

Contactează-ne