Categorii

Abonare newsletter

Cum alegem monitorul perfect pentru noi?

2017-01-08 11:09:32 0 By: Victor Times Read: 1719
Cum alegem monitorul perfect pentru noi?

Tot ce trebuie sa stii pentru a iti alege monitorul perfect pentru tine.

Ne-am propus sa iti prezentam in urmatorul articol toate detaliile care te vor ajuta sa iti alegi monitorul perfect pentru tine.

Diagonala monitor

Dupa cum se stie prea bine primul lucru care ne intereseaza si care are un impact imediat , este digonala monitorului.Binenteles ca ne dorim un monitor cu o diagonala generoasa , dar cand facem o astfel de alegere trebuie sa ne gandim foarte bine unde va fi amplasat monitorul , si de asemnea trebuie sa luam in considerare ca un monitor cu o diagonala mai mare necesita o distanta mai mare intre el si utilizator.Nerespectarea acestei distante va duce la epuizare accentuata si ne va rapi din placerea pe care o avem atunci cand ne jucam , urmarim un film sau lucram la calculator.

Rezolutie monitor

Rezolutia monitorului este data de numarul de pixeli aflat pe o suprafata.Cu cat numarul de pixeli este mai mare , cu atat imaginea este mai clara.Numai ca trebuie sa avem in considerare ca un monitor cu o rezolutie mai mare va avea un pret mai mare.

Panel monitor

Pe piata veti gasi la panel-urile monitoarelor trei variante.Panel TN , IPS si VA.

Panelul TN (Twisted Nematic) , este cea mai comuna tehnologie , ea permite un timp scazut de raspuns cea ce face aceasta tehnologie sa fie alegerea numarul unu pentru monitoarele de gaming.Tehnologie ofera o luminozitate mai buna cu un consum scazut de energie.Fiind relativ ieftin de produs monitoarele cu astfel de panel-uri au preturi accesibile pentru toate buzunarele.

Singurul dezavantaj este distorsionarea culoriilor cand se modifica unghiul din care privesti.

Panelul IPS , este tehnologia ce ofera cea mai buna reproducere de culori si unghiuri largi de vizibilitate fara distorsionare de culoare.Dezavantajul acestei tehnologi este reproducerea culorii negru care automat conduce la o problema de contrast , deasemenea tehnologia este mult mai scumpa si conduce la o crestere considerabila a preturilor de achizitie.

Noua varianta a IPS-ului este Super IPS , ce vine cu o reducere considerabila a timpului de raspuns si contrastul a fost mult imbunatatit.Avand in vedere calitatea imagini produse , panelul-urile IPS sunt superioare panelul-urilor TN.

Panelul VA , este o incercare a inginerilor sa combine avantajele panel-urilor mentionate mai sus , tinta este obtinerea unui timp de raspuns mic , un contrast bun , reproducere de culori asemanatoarea panel-ului IPS dar la un pret avantajos.Ramane de vazut daca consumatori vor fi atrasi de o astfel de tehnologie.

Timpul de raspuns

Timpul de raspuns , reprezinta timpul , care este de obicei masura in milisecunde , de care un pixel are nevoie de a strabate tot spectrumul de culori si sa revina la culoarea initiala.Cum poate ati observat la descrierea multor monitoare la timpul de raspuns vedem prescurtarea GTG (Gray to Gray).Aceasta transformare de culoare reprezinta parcursul cel mai lung , ca timp , pe care treubuie sa il faca un pixel.Respectiv in cat timp el trece de la culoarea gri prin toate culoriile pentru a reveni la culoarea gri.Un timp de raspuns mic ne va garanta o succesiune de imagini fluide , creand astfel un efect de imagini placut.

Speram ca te-am ajutat in privinta monitorului dorit de tine.

Pentru cele mai mici preturi si gama variata de monitoare , te invitam sa descoperi oferta Cumperi-Orice.RO pentru monitoare.
Succes la cumparaturi!

Tags: monitoare, monitor, IPS, TN, VA

Related Posts

Comments

Write Comment

Cumperi Orice - Magazinul tau on-line © 2024

Contactează-ne