Categorii

Abonare newsletter

Alege plita perfecta pentru tine

2016-07-25 06:10:09 0 By: Victor Times Read: 3156
Alege plita perfecta pentru tine

Alege plita de gatit perfecta pentru familia ta.
Atunci cand redecorezi bucataria si vrei sa iti schimbi electrocasnicele din ea , este destul de greu sa ignori plita de gatit sau aragazul.
Pentru a alege plita potrivita pentru nevoile tale , tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cativa pasi.
In primul rand daca faci parte dintr-o familie mare care presupune mese bogate , atunci vei opta pentru o plita cu patru sau chiar cinci arzatoare , potrivita de a gati cantitati mai mari.Daca iti place sa mananci in oras si petreci prea putin timp in bucatarie este recomandat sa iti alegi o plita cu doua ochiuri care iti va economisi mult spatiu.

De ca sa alegem plita de gatit si nu aragazul?
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu , in cazul aragazului ramane o distanta in partile laterale pe unde dealungul timpului se scurg grasimi sarite in timp ce gatesti, in cazul plitei de gatit fiind incorporabila , aceste grasimi sar pe blat si se vor curata mult mai usor , fara sa fie nevoie sa cureti tot timpul zonele greu accesibile.

Tipuri de plite de gatit.
Exista doua tipuri de plite de gatit.
Plita de gatit pe gaz , care este cea mai raspandita si datorita asemenari cu plita de la aragaz.Plita pe gaz poate a avea trei lungimi de 30 de cm , 60 cm si 75 cm , in functie de numarul de arzatoare si de distanta intre ele.Majoritatea plitelor pe gaz vin cu un gratar de fonta , perfect pentru a sustine o oala grea si ai ii oferi o stabilitate crescuta.Deasemenea plitele pe gaz cu un arzator WOK cu coroana tripla , reprezinta o solutie pentru cei ce vor sa incalzeasca repede ceva , de acea arzatorul WOK este considerat un factor important atunci cand dorim sa alegem o plita pe gaz.

Plitele electrice dispun de aseamenea de doua tipuri de tehnologi dar indiferent de alegerea facuta ele sunt alimentate electric.

Plita electrica cu suprafata vitroceramica , presupune practic incalzirea suprafetei de gatit urmand ca aceasta sa incalzeasca mai departe vasul de gatit si continutul acesteia.Avand o suprafata perfect plana aceasta este foarte usor de curata , folosindu-se doar o laveta umeda.

Plita electrica cu inductie , presupune transferul de caldura direct catre continutul vasului de gatit , astfel suprafata se incalzeste mult mai putin si doar din cauza calduri degajate de vas si de continutul acestuia.La fel ca plitele vitroceramice , avand o suprafata plana aceasta se curata foarte repede cu o laveta umeda.

Pentru cei ce gatesc meniuri care presupun gatirea la o anumita temperatura si un control precis a acesteia , este recomandat sa alegem o plita electrica care ne permita sa selectam temperatura de gatit si aceasta sa fie mentinuta pe tot procesul de gatire.

Daca gatiti intr-un vas de mari dimensiuni este recomandat sa folositi o plita cu functia Bridge care va va permite sa uniti doua zone de caldura pentru a incalzi uniform preparatul , deasemenea sunt plite care au zone de incalzite ovale special pentru acest motiv.

Deasemenea puteti folosi si o plita inteligenta dotata cu functii speciale de detectare a vasului de gatit si de incalzire inteligenta pentru o eficienta crescuta.
Alege plita dorita din oferta noastra si noi ti-o livram direct la tine acasa.


Comments

Write Comment

Cumperi Orice - Magazinul tau on-line © 2024

Contactează-ne